Bilen har två nycklar (dörrar/bagage och tändning) samt en fjärrkontroll.

Innan den nya fjärrkontrollen till låsen går att använda måste den programmeras. Något som är lätt att göra själv.

Eftersom bilen bara hade en uppsättning nycklar och fjärrkontroll beställde vi ett nytt set från Johnnys Bil och plåt på Sturkö utanför Karlskrona. Kostnaden är under en tusenlapp. Startnyckeln har ett stöldlås i form av litet motstånd (ser ut som en liten svart fyrkant på mitten av nyckeln) som måste mätas och rätt ohm anges vid beställningen precis som id-numren på fjärrkontrollens baksida.

Hur det går till att programmera fjärrkontrollen står i bilens instruktionsbok och är följande steg för Camaro:

  1. Vrid startnyckeln till tändningsläget (läget innan du starta motorn) och sedan tillbaka till av.
  2. Ta bort säkringen för radion. Säkringarna finns på instrumentbrädans kortsida som du ser när förardörren är öppen. Säkringen för radion är den längst ner till höger, nummer 17.
  3. Stäng dörrarna och vrid startnyckeln från av till tändningsläget (läget innan motorn startar) tre gånger inom fem sekunder, sluta i tändningsläget. Bilen reagerar nu med att låsa och låsa upp dörrlåsen.
  4. Tryck ner ”Lock” och ”Unlock” på fjärrkontrollen samtidigt under 15 sekunder. När det är klart stänger och öppnar bilens dörrlås igen på samma sätt som tidigare.
  5. Gör om steg fyra med nästa fjärrkontroll (även din gamla fjärr behöver programmeras om).
  6. När du programmerat dina fjärrlås, det går att programmera upp till fyra stycken, sätter du tillbaka säkringen för radion.
  7. Kontrollera att fjärrkontrollerna fungerar.

Läs nästa artikel