För att kunna montera packboxen utan att ska den behövs detta verktyg som du kan köp genom oss.

Montering av packboxen i sju steg

För att kunna montera din packbox till vattenpump, servo mm korrekt måste du centrera den exakt och se till att de båda tätningarna pekar åt rätt håll (den bakersta mot motorn och den främre framåt). När du byter motorns packbox får du bara en chans att montera den rätt och måste därför ha ett specialverktyg. Monteras packboxen minsta lilla fel blir den förstörd. Med hjälp av det verktyg som Projekt Camaro tagit fram och säljer går monteringen som en dans.

Verktyget är precisionstillverkat i aluminium och har exakt de mått som behövs för att du ska kunna montera packboxen utan att skada tätningarna. Monteringsverktyget passar bland annat till alla LT1/LT4-motorer i 1992-96 Y-kaross, 1994-96 B-kaross (även L99 4.3L V8) och 1993-97 F-kaross (Camaro, Firebird). Priset är 290 kronor inklusive moms och frakt. Beställ ditt verktyg genom att följa över formuläret under kontakt.

Knacka försiktigt med hammare på en flat skruvmejsel så packningen kommer ut.

1. Demontera den gamla packboxen genom att driva ut den med en smal skruvmejsel i överkanten.

Efter några lätta knackningar kommer packboxen ut.

2. Packboxen delvis demonterad nu går det enkelt att plocka ut den. Får du inte bort packboxen med en mejsel går det att skruva i en träskruv i packningens metall och dra ut boxen med en tång.

Observera vilken sida som är framåt på packboxen när du trär på den.

3. Trä på den nya packboxen på monteringsverktyget. Den gula packningen ska peka framåt. Den gula packningen ska peka framåt.

Den svarta packningen ska peka bakåt som på bilden.

4.  …och den svarta packningen ska peka bakåt.

Verktyget med packboxen monterat på den utgående axeln.

4. Trä monteringsverktyget på den utgående axeln på motorn för vattenpumpen (hylsan till vattenpumpen ska vara borttagen). För över packboxen för hand, det ska gå lätt att passa in den över axeln.

Med lämplighylsa och hammare knackar du lätt packboxen på plats.

5. Tryck fast packboxen i motorn för hand (observera att den gula packningen ska vara utåt och den svarta mot motorn). Ta därefter bort monteringsverktyget och knacka fast packboxen i motorn med hjälp av en tändstiftshylsa och hammare.

Boxen på plats hel och fin.

6. Grattis, du har lyckats montera packboxen utan att förstöra den!

Och så här illa kan det gå om du inte använder monteringsverktyget…

Läs nästa avsnitt