Camaro 2016.

Som 2016 års modell gjorde generation sex sin entré. Bilen är kortare, smalare och lättare än sin föregångare och har fått låna en urstark V8 från Corvette C7. När Chevrolet presenterade den nya generationen visade tillverkaren bland annat upp den med en ny fyrcylindrig tvålitersmotor med turbo. Motorn ger enligt Chevrolet 279 hästkrafter och 400 Nm och ska klara sig på 7,8 liter per tio mils blandad körning. Till bensinfyran finns en sexväxlad manuell växellåda eller en åttastegad automat.

Andra motorer som säljs med Camaro är en 3,6-liters V6:a på 340 hästar och 385 Nm. Motorn jobbar med cylinderavstängning och slår av två av cylindrarna under låg belastning. Vill man ha en V8 så finns det så klart också. I SS-versionen sitter samma V8 på 6,2 liter som i Corvette C7. Motorn ger enligt Chevrolet 617 hästkrafter och 617 Nm. SS-versionen av Camaro får förutom V8.an även med Magnetic Ride Control, ett system som läser av vägen och automatiskt optimerar fjädringen för bästa tänkbara komfort och väggrepp. Som standard i SS sitter också Brembobromsar med 345-millimetersskivor fram och 338-millimetersskivor bak.

Jämfört med sin föregångare är nya Camaro sex centimeter kortare, två centimeter smalare och tre centimeter lägre än den utgående generationen. Axelavståndet har också krympt med med fyra centimeter.