Följ med på en spännande resa med renovering av en halvrisig blivande klassiker Camaro. Resan startar 2011 och fortsätter in i oändligheten – som bekant blir en bil aldrig riktigt klar.

Vi börjar resan med inköpet av en sällsynt Camaro Z28 1997 ”30 anniversary convertible” i England. Fraktar hem bilen till Sverige och renoverar bilen steg för steg. Arbetet kan du följa i de olika artiklarna, som kanske också kan vara hjälp för din egen renoveringen. Första artiklarna skrevs 2011 och därefter fortsätter det framåt i tiden.

Vi hade nästa gett upp eftersom sökandet inte gett något resultat efter flera månaders letande bland annonser. Målet var att hitta en Camaro 4-generation, V8-motor, Z28, cab och blivande samlarmodell. När denna annons dök trodde vi knappt det var sant. Att dessutom var en sällsynt jubileumsmodell 1997 med manuell 6-växlad låda och fullastad med originaltillbehör kändes som att vinna på Lotto. Tanken är att göra en rullande renovering av bilen. Slitagedelar ska bytas men samtidigt sker en avvägning så att bilens patina bevaras så långt som möjligt. På denna webbplats kan du följa hur arbetet går framåt. Artiklarna publiceras allt eftersom renoveringen fortsätter.

Spänn fast bältet så åker vi!